Blog

Back
19.05.2020
Bagaimana Membuka Akaun Pembrokeran/Perdagangan?

Membuka akaun broker adalah langkah pertama untuk memulakan perdagangan pertukaran. Peluang perdagangan utama secara langsung bergantung pada akaun yang dipilih. Itulah sebabnya kami memutuskan untuk berkongsi maklumat terperinci mengenai cara membuka akaun pembrokeran, dan perkara yang harus anda beri perhatian sepenuhnya..

Apakah Akaun Pembrokeran/Perdagangan?

 Sebagai permulaan, mari kita tentukan konsep asas: akaun broker(Akaun perdagangan / pelaburan) adalah jenis akaun khas yang disediakan oleh broker. Ini digunakan untuk melakukan semua transaksi kewangan, termasuk pembelian dan penjualan aset.

Broker boleh menawarkan satu atau lebih akaun (plan) yang mungkin berbeza secara signifikan dari segi penggunaan, yang mungkin lebih bermanfaat bagi peniaga. Sebagai contoh, mereka mungkin berbeza dalam deposit minimum yang diperlukan, serta senarai akses ke beberapa pertukaran atau mata wang.

Bagaimana Membuka Akaun Pembrokeran/Perdagangan?

Sebenarnya, sangat mudah untuk membuka akaun pembrokeran/perdagangan, kerana kebanyakan broker membenarkan anda melakukan ini dalam talian. Cukup untuk memilih broker; mengisi permohonan pembukaan akaun bagi jenis akaun yang dipilih; dapatkan persetujuan daripada broker dan berikan imbasan atau gambar dokumen yang diperlukan.

Membuka akaun adalah percuma. Melakukan deposit minimum pada peringkat pertama juga tidak diperlukan.

Jenis Akaun Pembrokeran/Perdagangan?

Akaun pembrokeran membolehkan perdagangan penuh bagi aset perdagangan yang diperdagangkan, bukan sahaja saham, tetapi juga, logam berharga, cryptocurrency atau instrumen perdagangan pertukaran mata wang asing - CFD dan lain-lain.

Plan

Perkara  penting lain adalah Plan akaun pembrokeran/perdagangan yang dipilih, yang menentukan prosedur penyelesaian dan jumlah pembayaran tambahan, serta sejumlah batasan asas. Memilih plan yang betul, pertama sekali, perlu menilai parameter berikut:

-Pertukaran dan instrumen yang ada;

- Jumlah deposit minimum - dana yang harus anda depositkan untuk memulakan perdagangan;

- Leverage - jumlah dana yang dipinjam yang disediakan oleh broker, nilainya melebihi dana

  peribadi anda;

- Mata wang akaun - dolar atau euro;

- Platform perdagangan yang tersedia - program yang, selain menjalankan operasi, juga

  menyediakan statistik pertukaran yang diperlukan untuk perancangan perdagangan;

- Akses ke perdagangan mudah alih - berdagang dari telefon pintar atau tablet.

Dan perkara terakhir yang harus anda perhatikan adalah ciri pembayaran untuk perkhidmatan yang digunakan, yang juga bergantung pada plan yang dipilih. Keputusan terbaik adalah memilih berdasarkan strategi perdagangan yang dicadangkan seperti yang di bawah:

- Perkara yang paling penting untuk perdagangan pasif (penambahan portfolio secara beransur-ansur dan perdagangan yang jarang dilakukan) adalah ukuran pembayaran bulanan untuk menggunakan akaun.

- Untuk perdagangan aktif - komisen broker untuk setiap transaksi. Oleh itu, semakin kecil, setiap transaksi akan lebih menguntungkan.